#IncidènciesTelco degudes al #FocEmpordà

Des d’ahir al migdia, l’Alt Empordà està afectat per un incendi molt violent que ha posat a la comarca en estat d’emergència de nivell 2. Entre d’altres coses, això vol dir que els ciutadans han de seguir les instruccions de les autoritats, i en aquest cas, una de les ordres va ser el confinament a les cases de la població de la comarca.

En aquesta situació, els serveis de telecomunicacions agafen un paper rellevant en la gestió de l’emergència. La ràdio, la TDT, la cobertura mòbil, la telefonia fixa i internet esdevenen mitjans importantíssims per a poder comunicar a la població les instruccions de Protecció Civil i, en alguns casos, per avisar els serveis d’emergència.

Les primeres conseqüències del incendi van ser els talls del corrent elèctric, cosa que afecta als serveis de telecomunicacions. Malgrat moltes de les estacions base de telefonia mòbil i centraletes telefòniques disposen de bateries de d’emergència, aquestes no son infinites i, la dificultat d’accedir a les estacions per connectar a grups electrògens, ha fet que en alguns municipis encara es trobin sense llum ni telèfon.

Des de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, estem informant en tot moment via Twitter de totes les incidències en les telecomunicacions mitjançant l’etiqueta #IncidenciesTelco. Així mateix, és important que tota la població ajudi a difondre les instruccions de protecció civil a través de tots els mitjans possibles.

Aprofitem per posar-vos en coneixement de forma més extensa l’estat dels diferents serveis fins al moment i us animem a seguir informats del detall de municipis i serveis afectats a través del Twitter @tic i l’etiqueta #IncidenciesTelco.

Servei de FM i TDT:Tant el centre emissor de Rocacorba com el de Maçanet de Cabrenys han estat, i encara continuen, emetent sense problema les freqüències de ràdio i de televisió a tota la zona. Això està permetent que la població confinada a les cases i sense electricitat, estiguin informats via ràdio amb piles o bateries.

Serveis de Telefonia fixa:
Algunes centrals i centres de commutació també s’han vist afectats per la manca d’electricitat. Això ha arribat a afectar més de 2000 línies de telèfon fix a la zona i 900 connexions ADSL.

Servei de Telefonia mòbil:
Les operadores estan treballant des delinici del incendi per connectar les estacions base de telefonia mòbil aturades pel tall elèctric, a fonts alternatives d’energia. El difícil accés a alguns indrets està endarrerint el restabliment de la xarxa.

En resum, la informació que tenim actualment és: 18 municipis amb serveis de telecomunicació (Telefonia mòbil i fixa) afectats, 23 estacions base de telefonia mòbil caigudes, 1991 abonats de telefonia fixa afectats i 968 connexions ADSL que no funcionen.

La prioritat ara és poder connectar les estacions base de telefonia mòbil a fonts d’alimentació alternativa per poder restablir el servei.

Per altra banda, tot i que la xarxa de telecomunicacions RESCAT, utilitzada per les autoritats, opera sense problemes, cal agrair els radioaficionats que s’han traslladat amb els seus equips per posar-se a disposició dels ajuntaments més afectats i ajudar en la comunicació d’aquestes poblacions.

Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació

2 thoughts on “#IncidènciesTelco degudes al #FocEmpordà

  1. En aquesta zona es va fer un projecte propi des del Consorci Salines-Bassegoda i Megatró per dotar de Wimax i telefonia IP pràcticament tot el territori. Estaria bé també informar, com hem anat passant a través de twitter, que aquesta xarxa està operativa i que aquells usuaris a qui Megatró dóna servei sí que tenen connexió a Internet i, si és el cas, telefonia IP. Entre aquests usuaris hi ha alguns Ajuntaments, equipaments municipals… que poden servir de suport i, lògicament, usuaris particulars. Gràcies.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s